Naujos knygos bibliotekoje

  • Paskelbė : Eglė Petkevičiūtė
  • Paskelbta: 2024-04-25
  • Kategorija: Pranešimai

Naujos knygos bibliotekoje

Radvilų gimnazijos bibliotekoje gauti nauji leidiniai. Kviečiame visus užsukti, susipažinti ir galbūt atrasti sau tinkamą knygą.

Laiškai Elzei

Unė Kaunaitė

Trečiasis Unės Kaunaitės kūrinys ir antroji knyga paaugliams. Tai pasakojimas apie du jaunuolius, Gabiją ir Šarūną, besimokančius toje pačioje klasėje. Šarūno tėvai išvažiuoja į Didžiąją Britaniją. Gyvendamas su močiute jis vis daugiau laiko leidžia su vyresniu pusbroliu Karoliu, kuris įtraukia Šarūną į nusikalstamą veiklą. Nepažintas pasaulis vilioja laisve, bet pamažu keičia ir patį Šarūną.

Gabija tenori nesijausti vieniša, todėl stengiasi neišsiskirti iš klasės. Ji greitai supranta, kad padėdama klasės naujokui Albinui, iš kurio visi šaiposi, ir pati bus visų atstumta. Tačiau vis daugiau bendraudama su klasėje populiariu Šarūnu, Gabija ima abejoti jo poelgių teisingumu. Jai ne kartą tenka rinktis tarp to, kaip elgtis norėtų ji pati, ir to, ką renkasi visi kiti. Vieną dieną Šarūnas ir Gabija dėl skirtingų priežasčių ima rašyti laiškus Elzei. Ir jų gyvenimas netikėtai pradeda keistis...

Kiaulystės dėsnis kiaulėms negalioja

Clémentine Beauvais

Ši knyga gali pakeisti ne vienos jaunos merginos ar vaikino gyvenimą. Pelniusi daugybę apdovanojimų Prancūzijoje, įtraukta į Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Garbės sąrašą, ji turėtų atsirasti lentynose kiekvieno jaunuolio, kuris nors kartą gyvenime buvo tapęs pašaipos objektu. Ir visiškai nesvarbu, dėl ko – svorio, ūgio, plaukų spalvos, strazdanų ar ko kito.  Nors patyčių ir panašios temos paauglių literatūroje jau net įgriso, ši knyga turi tai, dėl ko palieka visas kitas už savęs mažiausiai per metrą – ji trykšta sąmoju ir pursloja nuostabiu humoro jausmu, dialogai tikroviški ir puikiai atspindi paauglių kalbėseną.

Tai pasakojimas apie tris paaugles, Mirėją, Astridą ir Hakimą, kurios paskelbiamos negražiausiomis mokyklos kiaulaitėmis. Bendra nelaimė merginas suvienija ir jos išsiruošia į kelionę dviračiais į Paryžių. Keliaudamos paauglės supranta, kad išvaizda dar ne viskas, kad yra daug svarbesnių ir įdomesnių dalykų. Jos mokosi priimti viena kitą ir pačios save su humoru, išmoksta tolerancijos, įgyja pasitikėjimo savimi, mokosi bendrauti su aplinkiniais, nebijoti būti lyderėmis, mąstyti pozityviai ir atsikratyti įvairių baimių bei kompleksų. Tai istorija, apie tai, kaip svarbu turėti nors vieną, bet tikrą draugą.

Matau tave

Clare Mackintosh

Britų autorės Clare Mackintosh įtraukiantis psichologinis trileris ,,Matau tave“ vos pasirodęs užėmė pirmąją vietą geriausiųjų sąrašuose.

,,Mes visi įpročių vergai. Kiekvieną dieną rengiesi tą patį paltą, kasryt išeini iš namų tuo pačiu metu. Autobuse arba traukinyje turi mėgstamą vietą, gerai žinai, kuris eskalatorius juda greičiausiai. Visa tai žinai tu, ir visa tai žinau aš. Nusistovėjusi tvarka leidžia tau jaustis saugiai. Nusistovėjusi tvarka ir pražudys tave“.

Žali sausainiai. Knyga sveikiems neurotikams

Agnė Matulaitė

Jums pažįstamas tas jausmas, kai po visus namus ieškai kokio nors daikto ir netikėtai randi savo kišenėje? Arba kai eini pro tą pačią vietą keletą kartų per dieną ir staiga pastebi, ko iki tol nematei? Taigi. psichologė-psichoterapeutė Agnė Matulaitė visiškai netikėtai kitaip rašo apie tai, ką mes kasdien patiriame, bet dažnai to nepastebime ir nepakankamai įsisąmoniname. Knygoje tiek gėrio ir atradimų, kad jų užteks mėnesiui. Kasdien po kelis atradimus, padedančius pasijusti laimingam.

Mano didelis mažas aš

Laura Varslauskaitė

Ši knyga tau pateiks keletą nelabai patogių klausimų. Galbūt privers nusišypsoti. Arba gūžtelėti pečiais. O gal tiesiog primins, kad tam tikri dalykai gyvenime turėtų vykti visiškai kitaip. Pokyčiai neįvyks už uždarytų durų, tyliai šnabždant burtažodžius. Jie turi vykti dabar, šiuo metu, miesto gatvėse, viešajame transporte, mokyklose, net tavo namų laiptinėje arba automobilio stovėjimo aikštelėje. Tad išmesk stereotipus į šiukšliadėžes štai ten, kartu su pernykščiu sniegu.

Nugalėtojai

Fredrik Backman

Stipri ir jaudinanti knyga, kuri jus lydės dar ilgai po to, kai ją baigsite skaityti. Backmanas rašo meistriškai, o jo sukurti personažai tokie tikri ir artimi, kad neįmanoma jų neužjausti. Tai knyga, kuri privers jus ir juoktis, ir verkti.

Romanas pelnė trečią vietą „GoodReads“ platformos „Geriausio 2022 m. romano“ kategorijoje. Ši knyga yra „Lokių miesto“ ir „Mes prieš jus“ tęsinys, tačiau gali būti skaitoma ir kaip atskiras kūrinys.

Nuo įvykių, apie kuriuos niekas nenori kalbėti, praėjo dveji metai. Pagrindiniai tų dramų dalyviai – Maja Anderson ir Benjaminas Ovičius – išvažiuoja iš Bjornstado, o likusieji mieste stengiasi gyventi toliau. Tačiau netikėtos laidotuvės tiek Mają, tiek Benjį pargins namo, o Bjornstade bus atverstas naujas istorijos puslapis. Viena smulkmena veja kitą, vienas įvykis tampa kito priežastimi, Bjornstado ir Hedo miestelių gyventojų širdyse atgyja senos žaizdos ir kaupiasi nuoskaudos. Kas yra tiesa? Kur riba, skirianti gėrį nuo blogio? Kaip toli galima eiti ir kam pasiryžti, kad apgintum tai, kas svarbu? Ką reiškia laimėti, pralaimėti ir atleisti?

Mums pasisekė

Amy Bloom

Nuostabiai parašytas romanas, pasakojantis apie sėkmę ir nesėkmes, laimę ir negandas, gyvenimo malonumus ir neišvengiamus pavojus, kurių pasitaiko tiek įprastose, tiek pačiose keisčiausiose šeimose. Nuo Bruklino grožio salonų iki Londono Vest Endo trapūs, keistoki, herojiški ir neužmirštami romano veikėjai myli, meluoja, apgaudinėja ir siekia išlikti.

Messi. Berniukas, kuris tapo futbolo legenda

Yvette Zoltowska-Darska

Tai pirmoji Leo Messi biografija jaunimui. Leo buvo devyneri, kai išdaužė vonios langą norėdamas suspėti į rungtynes. Dešimt, kai liovėsi augti. Trylika, kai paliko gimtuosius namus ir apsigyveno kitame žemyne. Šiandien juo žavisi milijonai futbolo gerbėjų visame pasaulyje.

Messi istorija - tai pasakojimas apie didį talentą ir neką mažesnį kuklumą. Apie tai, kad kopiant į šlovės viršūnę niekas niekada neateina lengvai. Ir apie tai, kad svajones būtina išsaugoti.

Šią kiekvienam futbolo gerbėjui privalomą perskaityti knygą gausiai iliustruoja spalvotos nuotraukos, o nuspalvina smagios istorijos iš futbolo aikštės.

Yvette Zoltowska-Darska yra futbolo, fotografijos ir Toskanos gerbėja. Ji – trylikamečio sūnaus mama. Sūnaus aistra futbolui įkvėpė ją sukurti knygų jaunimui apie jų futbolo dievaičius seriją. Jos knygos daugelį savaičių nesitraukia iš perkamiausių knygų sąrašo. Bibliotekoje turime taip pat Yvette Zoltowskos-Darskos knygą ,,Ronaldo. Berniukas, kuris žinojo, ko nori“.

Malonaus skaitymo!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas