Pirmokai išvyko ,,Radvilų keliais''

  • Paskelbta: 2023-10-17
  • Kategorija: Išvykos

Šiemet turime net devynias pirmąsias gimnazijos klases, kelionėje dalyvavo visos klasės. Vyko net 240 mokinių, tad jie buvo padalinti į keturis srautus, važiavusius spalio 12-13 dienomis. Nors rudens orai jau gąsdinantys, Biržuose ir Kėdainiuose mus lepino saulė.

Biržuose svetingai pasitiko Biržų krašto muziejaus „Sėla“ direktorė ir gidų komanda. Kiekvienas atvykusiųjų srautas pasidalino į mažesnes grupes, kurioms gidai vykdė edukacijas arsenale, eksponatų saugykloje, Radvilų salėje. Gidai leido ne tik pažinti istoriją, bet ir pasijusti jos dalimi aktyviai atliekant praktines užduotis, žaidžiant, spėliojant šaradas. Žinoma, aptarta ir Radvilų giminės istorija.

Svarbiausia, kad po edukacijų, ant Biržų pilies laiptų, vyko ceremonija. Pasirodė istoriniais drabužiais pasidabinę „Radvilos“ (mokytojai), gimnazistai davė priesaiką ir buvo pakrikštyti Radviliečiais.

Išvyka neapsiribojo vien Biržais, vykta ir į Kėdainius. Kėdainiai kadaise priklausė Radviloms, tad vaikštinėjant po senamiestį gidė plačiau papasakojo apie miesto istoriją, kuri neatsiejama nuo kunigaikščių Radvilų.

Kelias namo atrodė daug trumpesnis, nei važiuojant į priekį. Į Vilnių grįžome pasisėmę žinių, dar labiau susidraugavę ir pačiu laiku.

Nuotraukos:
Jūratė Juodzevičiūtė, Jurgita Juknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas